Entrevista TenTIC: Lidia Nicolau, Happiness & People manager

Llicenciada en Psicologia per vocació, treballa a Habitissimo com a directora de Persones, Felicitat i Cultura per devoció. Va deixar la psicologia clínica per submergir-se de ple en el món de les empreses digitals i dedicar-se a allò que més li agrada, ajudar a les organitzacions i a les persones a treure el seu màxim potencial, amb el convenciment que l’ésser humà és capaç de realitzar coses extraordinàriament meravelloses. Avui tenim el plaer d’entrevistar na Lidia Nicolau.  Alguns diran que no es un perfil tecnològic, però per tal que la tecnologia pugui complir amb el seu propòsit fan falta persones, cultura i  felicitat!!!

Lidia Nicolau de Habitisimo

Lidia Nicolau d’Habitissimo

A Trabajar la Felicidad, el seu blog, comparteix les seves experiències, pràctiques laborals, aprenentatges i curiositats.  Nicolau afirma que “La felicitat no està en la meta, es gaudeix durant el camí, i hem de treballar-la una miqueta dia a dia perquè sí, la nostra felicitat és responsabilitat nostra i depèn de l’enfocament i feina que hi posem en ella”.

1- Com a empresa de base tecnològica, Habitissimo compta amb molts enginyers en els llocs clau, però també perfils amb una formació no tecnològica, per què és important barrejar aquests perfils?

Si et centres exclusivament en un perfil pots arribar a un nivell d’especialització molt alt, però també ets més sensible a necessitats o amenaces externes que estiguin relacionades amb tots els altres àmbits que no formen part d’aquesta especialització.

A més pots entrar en un perillós cercle virtuós a la recerca d’excel·lència tècnica, i provocar que et centris en l’arbre en lloc de veure el bosc.

D’altra banda, ens trobem davant d’una automatització i tecnificació de moltes tasques. És possible adquirir desenvolupaments i aplicar-los de forma senzilla, a causa d’això les tasques són cada vegada més mecàniques i l’únic que va a permetre diferenciar un producte d’un altre és l’única cosa que (per ara) no es pot replicar: el factor humà. És per això que és imprescindible comptar amb perfils que potenciïn aquest factor humà, que generin entorns de tolerància al canvi i que potenciïn la creativitat.

2- Com estan organitzats i col·laboren els departaments de Business Intelligence, Data Anàlisi i Business Growth?

Són equips que treballen mà a mà i de forma coordinada, com més perfecte és l’engranatge, millor resultat obtens. Aquests equips estan formats per desenvolupadors, matemàtics, analistes i científics de dades i perfils més enfocats a negoci, per tenir una visió el més àmplia possible.

Per aconseguir que equips que treballen amb dades ho facin de forma eficient, és important que cada un d’ells tingui clara quina és la seva missió, des de la recopilació i tractament de dades, fins al seu ús per a experiments i projectes d’innovació, i l’executi de la forma més òptima i àgil.

3- En el vostre call-center esteu utilitzant un Bot, ens pots explicar com va ser desenvolupat, quin ha estat el procés intern i com aquesta evolucionant les seves tasques dins el call?

El bot és un desenvolupament de l’equip de Growth. Van treballar de forma intensa durant 3 mesos per desenvolupar i dur a producció aquest sistema innovador d’atenció al client, que ens permet treure a les persones del centre d’atenció telefònica tasques de poc valor i que ells s’enfoquin al que sí és important.

Aquest tipus de recursos tecnològics, que de vegades són vistos com una amenaça, són importants per a gestionar bé el temps i que dediquem els nostres recursos a les tasques que de veritat són importants i generen valor als nostres clients. El nostre xatbot ens permet donar una resposta immediata, de forma més eficient i d’una forma molt còmoda i intuïtiva.

4- Tenen en pràctiques alumnes del Màster de Big Data de la UIB, per quines raons animaries més joves a estudiar el Màsters de Big Data i fer pràctiques a Habitissimo?

Hem de perdre la por als números, a les matemàtiques, a l’anàlisi de dades i a la lògica. Moltes persones rebutgen aquest tipus d’estudis per semblar-los feixugs, difícils o perquè no gaudeixen amb ells. Això és un gran error, cada vegada serà més important comptar amb una bona base teòrica d’anàlisi de dades.

És molt important, com us comento, perdre aquesta por i entendre que l’anàlisi de dades ens permet prendre millors decisions i tenir més èxit en la nostra feina. És important veure més enllà del excel, abandonar la intuïció i aprendre a dedicar els nostres esforços i recursos on i quan siguin més eficients. Al final això repercuteix en la nostra carrera professional, ja que ens fa millors professionals i amb major impacte.

Ens encanta comptar amb nous companys i aprendre mútuament. A Habitissimo tenim una gran quantitat de dades i projectes que oferir, un entorn canviant i reptador, i uns companys que són grandíssims professionals, dels quals aprendre. A més sempre tens l’oportunitat d’aportar la teva visió i desenvolupar-te en plenitud. Una cosa més? El 80% de les persones que realitzen pràctiques en Habitissimo acaben formant part de la plantilla contractada. Ens agraden les relacions a llarg termini i apostar per les persones 🙂

5- En la vostra empresa el personal té un dia “Hack-day” al mes i els directius un dia de “Pausa de claredat”, ens pots expliques quins són els seus beneficis i quines idees o projectes concrets han sortit d’allà?

Els Hack-days són dies destinats a l’experimentació. Provar noves tecnologies o desenvolupar mini projectes que el dia a dia no et permet posar en marxa. Són espais reservats per a la creativitat i la innovació, i d’aquests dies sorgeixen idees o tests que s’han convertit en noves funcionalitats o productes.

Normalment aquests tests o experiments solen ser en petits equips, el que també facilita la cohesió entre companys i la creació de sinergies.

Les pauses de claredat segueixen la mateixa lògica. A nivell de direcció el dia a dia, l’estrès, les reunions i la necessitat d’atendre moltes i diverses coses acaba passant factura a la creativitat, a més de obligar-te a treballar en format multitask.

Aquestes pauses busquen sortir de l’entorn del dia a dia, deixar de banda el correu electrònic, i dedicar-te a un problema important que hagis de resoldre i al qual necessitis dedicar-li temps de qualitat. Es tria un lloc fora de l’oficina i es comunica el dia i el lloc on tendràs la pausa als teus companys. Esculls el projecte o problema al qual dedicaràs aquesta jornada i després envies el resultat o lliurable.

Posar aquest focus durant una jornada et torna molt més productiu, més creatiu i augmenta la teva autoestima, ja que recuperes eficiència.

6- Lidia, ens pots explicar com vas entrar en Habitissimo i d’on ve el Departament de Felicitat?

La meva especialitat és la de Psicologia Clínica, però en un moment determinat vaig decidir donar un gir a la meva carrera i poder treballar en les potencialitats de les persones, en lloc de fer-ho en els problemes, i fer-ho a llarg termini. Per això em vaig decidir pel món de les empreses.

D’altra banda, també tenia clar que no volia dedicar-me a la gestió de recursos humans tradicional, i transformar un departament de costos en un departament imprescindible i generador de beneficis.

Cercant diferents projectes vaig amb Habitissimo, i em vaig decidir a presentar-me un dia a les oficines i deixar el meu CV. No hi havia cap oferta, però tot i així vaig decidir fer-ho i almenys tenir l’oportunitat de donar-me a conèixer.

Vaig tenir la sort de fer-ho en un moment en què es plantejaven poder tenir una figura que ajudés en la gestió de persones, així que em van convidar a passar per les oficines i conèixer-nos. En Jordi (CEO d’Habitissimo) em va entrevistar i tots dos vam poder parlar de la visió que tenia ell de gestió d’empresa i la que tenia jo de gestió de persones. Després d’unes quantes entrevistes més em van proposar una prova. Va sortir bé! i han estat els cinc anys i mig més apassionants de la meva vida.

Just amb aquesta visió de tots dos, i ja que m’encanta llegir sobre altres empreses i iniciatives, vam decidir que el nostre projecte seria generar un entorn que permeti que totes les persones que estan en el projecte puguin desenvolupar-se plenament i trobar la felicitat en allò al qual dediquen el seu temps i energia. D’aquí va sorgir el departament de Felicitat a Habitissimo.

7- Quines tècniques de neurociència estàs emprant per potenciar les capacitats personals i la gestió del canvi en els equips d’alt rendiment?

Els avenços en neurociència ens ajuden a millorar la gestió del canvi, la innovació, el compromís organitzacional, les habilitats de lideratge, la presa de decisions, la interacció i col·laboració dins l’organització…

Algunes bones tècniques, i que ajuden enormement, són l’entrenament en l’atenció plena (mindfulness), per a la qual cosa disposam d’una sala de meditació i recursos a la nostra biblioteca; accions de socialització entre tots els treballadors; moments de diversió i focus en la felicitat, que millora l’estat d’ànim i ajuda a fer front a reptes; i treballant l’aprenentatge per associació, introduïnt nous conceptes a partir del que ja sabem, i per experiència o també anomenat “learning by doing“.

8- A la majoria de les empreses espanyoles tradicionals el Departament de RRHH depèn d’administració i es limita a les tasques d’una gestoria. Quin hauria de ser el seu primer pas per preparar-se pel futur on les màquines tendran cada vegada més importància?

En la meva opinió, el millor pas que pot donar un departament de RRHH és el de deixar la reactivitat i passar a la proactivitat. Es tracta de canviar tota la forma de treballar, i dedicar més temps a millorar i iterar processos per evitar problemes, que dedicar tots els esforços a solucionar-los.

És important que el departament es torni “investigador” i pugui veure venir les noves tendències, anticipar problemes, i proposar plans perquè les persones de l’equip estiguin preparades per a tots els canvis. Si cada vegada les màquines tendran més importància, què estàs fent amb els membres del teu equip? Adaptaràs els llocs de treball, en crearàs alguns nous, i / o oferiràs plans de carrera que permetin transitar d’un lloc a un altre, o simplement esperaràs que tot això passi i després ja veurem?

Entre totes les automatitzacions, bots i tecnologia, el factor diferencial de les persones serà fonamental. És imprescindible que tinguem un equip preparat, i hauria de ser una obsessió per a RRHH que això passi.

9- Quins són els teus principals reptes per a aquest 2019?

2019 és un any amb uns objectius molt alts per Habitissimo, així que el principal repte serà que l’equip estigui preparat per poder afrontar-los. Per a això, hem posat en marxa tres itineraris d’especialització (Màrqueting Digital, Negoci i Gestió de Persones).

A més estem fent una aposta gran per l’anàlisi de dades,  la qual cosa ens obligarà a tots a ser més amics dels nombres, i per l’adaptació a tots els mercats en els que treballem, que inclou especialització i creació de nous llocs de treball.

10- Quins són els punts claus per crear un entorn de treball estimulant / motivador?

Tenir un propòsit clar i conegut per tots, compartir informació de forma sincera, fomentar la generació d’idees i implicar tots, i la forma de fer-ho és responsabilitzant tots i cada un dels implicats en l’impacte que tenen les nostres accions, i col·laborant de manera activa en millorar l’impacte dels altres.

Per a això s’han de crear entorns de col·laboració, oferint informació i formació, recollint feedback i fent partícips a tots els implicats.

11. Ets l’única dona en el comitè directiu de l’empresa, a què penses que es deu?

Els entorns digitals es nodreixen, en gran mesura, d’estudis tècnics i d’enginyeria, que són estudis poc cursats per dones, i segurament això té bastant pes. Per sort és una cosa que està canviant, i més d’ampliar les àrees de coneixement que tenen accés a llocs de direcció en l’entorn digital, cada vegada més dones opten per branques d’especialització STEM.

A més estem col·laborant amb moltes iniciatives que treballen en aquest sentit, així que estic segura que aquesta situació es revertirà en breu.

12. Habitissimo trenca els esquemes amb projectes senzills i de grans resultats, ens podries explicar com funciona el vostre “Club de lectura”, amb biblioteca pròpia oferint inspiració per als vostres empleats …?

Molts dels treballadors d’Habitissimo, començant per en Jordi (CEO), gaudim amb la lectura, i cada dos per tres proposàvem llibres. A més per a nosaltres és important, des de l’inici de Habitissimo, que els treballadors llegissin alguna cosa relacionada amb la cultura corporativa i el per què del nostre interès a generar felicitat a la feina, així que és obligatòria la lectura de “Delivering Happiness” o “La empresa más feliz del mundo” en el teu primer any com a persona Habitissimo. Això ens va portar a tenir una col·lecció important i per poder dur un control, vam decidir posar en marxa un sistema com el de les biblioteques addicionals en les quals omplint una fitxa disposes d’un mes per llegir i retornar qualsevol dels nostres llibres.

A més d’això, la biblioteca s’ha anat millorant amb les donacions de llibres per part de treballadors, els quals volen donar l’oportunitat als seus companys de gaudir dels títols que a ells els han agradat.

Actualment tenim 235 títols diferents, sense comptar les donacions!

13- Hi ha algun llibre i / o pel · li / sèrie que t’han marcat / inspirat últimament en el teu treball? Per quina raó?

Em costa molt decidir-me només per un, així que faré una mica de trampes.

La nueva fórmula del trabajo. Ens explica com i per què treballen els recursos humans de la forma que ho fan a google. A més de ser un material molt bo, et dóna moltes pistes de com pots aplicar-ho a l’empresa.

The hard things about the hard thing. Imprescindible per CEO, directors, emprenedors … És un material de suport fonamental, que t’ajuda a tenir una guia i, a més, a veure que no estàs sol en aquest món.

Open a més de ser una biografia estupenda és un gran llibre de desenvolupament i superació personal. Malgrat que no t’agradi el tennis, és un must en tota biblioteca.

Quant a Dr.TIC

Servei d'assessorament tecnològic per a empreses que volen obtenir una visió general del grau d'ús de les TIC al seu negoci i millorar la seva salut TIC.
Aquesta entrada s'ha publicat en Big Data, Intel·ligència artificial, Notícies, TenTIC i s'ha etiquetat amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Spam protection by WP Captcha-Free