Entrevista TenTIC: Toni Aloy, fundador d’APSL


Avui entrevistam en Toni Aloy d’ APSL, empresa ubicada al ParcBit de desenvolupament web, APPs i enginyeria de sistemes que ofereix solucions tecnològiques a mida. Ell es defineix com a: gairebé físic. Enginyer tècnic en informàtica de sistemes. Apassionat per la programació i el món del programari lliure. Fa 10 anys juntament amb els meus socis vaig fundar APSL, una companyia que volia demostrar que una altra manera d’entendre la informàtica era possible.

1-Després de més de 10 anys d’experiència en gestió de projectes en el sector Travel (TUI, Hotelbeds, Viajes Iberia), vas decidir sortir del món corporatiu per crear la teva pròpia empresa, APSL el 2009, ens pots explicar en quin moment va sorgir aquesta necessitat, quines van ser les teves motivacions? Quin va ser el factor que et va empènyer a prendre aquesta decisió?

La veritat és que es van conjugar una mica els astres: un moment personal i familiar adequat i ganes de veure si la meva idea del que era gestionar un equip informàtic es podia dur a terme. Volia veure si una empresa basada en programari lliure, on no es busqués tenir al client captiu, sinó fidelitzar amb la feina feta era possible. Quan explicaves fa 20 anys que el que volies era que el client tingués el codi, que volies treballar d’una manera ètica a tots els nivells, la gent et mirava molt rar.
Volia poder desenvolupar projectes de manera àgil, permetent al client i negoci modificar el projecte, adaptant-lo a les necessitats canviants. Treballar amb servidors Linux, bases de dades lliures, amb Python i Django. Creia que la informàtica havia d’anar cap a aquí. Però parlar és fàcil, així que calia demostrar-ho o almenys intentar-ho.

2-Després d’aquests anys com valores aquest canvi? De què et sents més orgullós d’APSL?

Me sento orgullós de la gent que forma APSL. Entre tots aquests anys hem construït un projecte orientat a les persones. Conciliació laboral i familiar, horari flexible, teletreball, adaptació d’horaris, … Tot això ha estat present a APSL des del principi i som conscient que tot això no hagués estat possible sense la implicació i responsabilitat de tots i cadascun dels membres de l’equip .
En aquests anys hem aconseguit una cosa que per a jo és molt important: poder donar la primera oportunitat de treball a joves promeses (i no tan joves) que tenint passió per la informàtica volien treballar d’una altra manera. Invertim molt temps en la formació de la gent, volem que es formi, que evolucioni i que pugui repetir procés amb les noves incorporacions. Per a nosaltres els becaris o els júniors no són mà d’obra barata, a l’inrevés, són apostes de futur i per això invertim en la seva formació.

3- Quins són els principals reptes d’APSL per a aquest 2019?

Des de 2018 estem redefinint la manera de gestionar les operacions de sistemes i volem consolidar-ho el 2019. La nostra aposta és el cloud des de fa molts anys i ara, aquest, té una relació de cost benefici que és ja molt interessant per a tot tipus d’empreses. Volem poder desplegar i gestionar projectes de tot tipus en cloud i fer-ho d’una manera molt eficient, de forma que el cost es vegi compensat pels avantatges.
També volem consolidar els grups de treball en què ens hem anat organitzant al llarg del 2019, potenciant a més tota la part de Data Science. Igual que en altres àrees ens aproximem a món del Data Science des d’una perspectiva pròpia: fem èmfasi en a la part de ciència, creant models i entenent tant el problema com la solució. Sé que sona estrany en un món que s’està acostumant a aplicar algoritmes fins que sona la flauta. Pensem que això no ha de ser així i creiem fermament que es necessita coneixement profund de la part de ciència i la col·laboració d’un equip multidisciplinari per poder donar una solució completa als problemes que se’ns plantegen.
Des del punt de vista organitzatiu, el nostre repte és consolidar el creixement que hem tingut aquests últims anys. Volem anar una mica més enllà del teletreball i crear centres de treball que prenguin el millor de treballar aprop de casa i poder separar l’ambient familiar del treball. Una vegada més, volem posar el focus en les persones, fer que els seus desplaçaments siguin més curts o nuls, que la gent visqui millor en definitiva. Els centres de treball ens permeten això sense el factor més negatiu que de vegades implica estar treballant sol a casa.

4- Ara mateix quantes persones formen part de l’equip? I on estan ubicades?

A hores d’ara som 51 persones en plantilla. La majoria treballen des del ParcBit però tenim molta gent que fa diversos dies de teletreball a la setmana, i gent treballant des de Budapest, Lloret, Eivissa i La Patagònia, a Argentina. Tot això és fruit de la cultura d’empresa. Si per motius familiars t’has de desplaçar a un altre lloc, volem poder adaptar el treball a la situació personal i familiar del nostre equip.

5- Quin és la vostra recepta per atreure el talent? I per retenir-lo? A nivell de reclutament, quins perfils estau cercant? Què fa que APSL sigui de les empreses més atractives on treballar?

Nosaltres bàsicament cercam gent que tingui passió per la informàtica i la programació, que li agradi aprendre. Intentem mantenir aquesta idea de millora contínua en tots els nivells de l’empresa. Ens agraden els reptes i resoldre problemes. Això pot ser alhora molt estressant i apassionant.
Les nostres entrevistes de selecció no són qüestionaris de coneixements o tests d’idea feliç que tan de moda es van posar fa anys. Volem saber si la gent encaixarà amb la nostra cultura, el coneixement se li suposa o se’l formarà, segons el nivell de cadascú. A les entrevistes de feina expliquem el que som, el bo i el dolent i és cada persona la que decideix si v treballant en un lloc com APSL. Estic convençut que bàsicament la gent que està en APSL està perquè li agrada el nostre estil de treball i vol ser aquí.

6- Com has consolidat un ambient de treball basat en la col·laboració?

La formació és part de la cultura d’empresa. Quan algú de l’equip troba alguna cosa que pot anar bé a la resta ho planteja i ho comunica. Fem sessions internes de formació i xerrades tècniques una tarda al mes. No hi ha objectius individuals sinó col·lectius. Estem convençuts en la força de l’equip sobre el col·lectiu. Això a més es tradueix en una cosa molt important: ens podem anar de vacances tranquils sabent que el coneixement està distribuït entre l’equip.

7- Per què és tan important la conciliació de la vida familiar i laboral també en una empresa tecnològica amb una majoria d’homes en plantilla? ¿Aposteu pel teletreball a APSL?

La conciliació familiar i laboral hauria de ser important en totes les empreses, però a més a les empreses tecnològiques és especialment factible. Implica canviar de mentalitat i algunes vegades canvis tècnics per poder treballar en remot, però realment la majoria de tasques es poden fer i coordinar en remot. Apostem per la gent i això vol dir donar la màximes facilitats perquè el treball i l’empresa s’adapti a cada un, el teletreball és una opció més. Té avantatges, però també inconvenients que s’han de conèixer. Alguns dels companys que més estan en remot van fer un resum que vam publicar al bloc:
https://www.apsl.net/blog/2016/06/17/trabajar-en-remoto-una-mision-muy-posible/

8- Hi ha poques dones en les empreses tecnològiques, quines qualitats tenen els treballs fora de línia i què es necessita en el sector digital? A nivell personal, estàs molt implicat en el porgrama Django Girls a Palma que es va a realitzar al febrer per segon any consecutiu, què significa per a tu aquest moviment global? Per què a APSL aposteu per Python?

La presència de les dones en les empreses tecnològiques és un problema de la nostra societat. En un moment de la revolució digital es va transmetre la falsa creença que la tecnologia i la informàtica és cosa d’homes, la qual cosa és totalment absurd. Estem compromesos en canviar això, donant suport tant a nivell personal com a empresa iniciatives com les Django Girls, tant a Mallorca com a nivell nacional. Aquest any també hem patrocinat la trobada de Ghana.
Aquest any amb l’esdeveniment de Django Girls Mallorca s’ha tornat a batre un rècord d’inscripcions i participació a tots els nivells. L’organització està molt satisfeta de la implicació de patrocinadors privats i públics i de coaches voluntaris. Lamentablement l’espai que tenim és limitat i tornarà a quedar gent en llista d’espera. D’altra banda aquest interès demostra que alguna cosa està canviant.
Aquestes iniciatives volen mostrar que la preconcepció que es té de la programació és totalment errònia, que programar és molt divertit i no és una qüestió de sexe, ni d’edat. Django Girls està orientat tant a mostrar això, com a mostra la comunitat Python i Django, que es caracteritza per ser especialment inclusiva. És una de les nombroses raons per utilitzar aquest llenguatge. És elegant, molt productiu, serveix per a pràcticament qualsevol cosa, des ciència de dades, a desenvolupament web passant per la gestió de sistemes i té una comunitat fantàstica. Hi ha una frase que ho resumeix molt bé que diu que arribes a Python pel llenguatge i et quedes per la comunitat.

A nivell d’empresa Python encaixa molt bé amb la nostra cultura. Ens permet desenvolupar i desplegar aplicacions molt ràpid, amb un cost molt contingut per als nostres clients i una posada en producció que permet validar ràpidament les idees. La comunitat, focalitzada en compartir coneixements fa que es produeixi l’efecte cercle virtuós, on et beneficies de la comunitat i intentes tornar el que aquesta t’ha aportat de manera que altres es beneficien també del teu coneixement.A nivell d’empresa Python encaixa molt bé amb la nostra cultura. Ens permet desenvolupar i desplegar aplicacions molt ràpid, amb un cost molt contingut per als nostres clients i una posada en producció que permet validar ràpidament les idees. La comunitat, focalitzada en compartir coneixements fa que es produeixi l’efecte cercle virtuós, on et beneficies de la comunitat i intentes tornar el que aquesta t’ha aportat de manera que altres es beneficien també del teu coneixement.

9- A Mallorca tenim moltes empreses punteres en el sector IT i amb clients d’àmbit internacional, com creus que està posicionada l’illa com a referent tecnològic a nivell nacional i internacional? Què ens falta?

A Mallorca tenim grans professionals i som un dels referents en tecnologies turístiques. Ens falta treballar de manera que es potenciï la col·laboració entre empreses altament especialitzades. Iniciatives com el Sol i Dades són una excel·lent campanya per situar-nos com a referent tecnològic, tant per la projecció exterior com per conscienciar-nos internament del que som capaços.
Hem de ser capaços de col·laborar en grans projectes locals, nacionals i internacionals. El sector IT de les illes tradicionalment està poc especialitzat, s’intenta fer de tot en totes les tecnologies. Seria molt interessant poder anar canviant això i crear un ecosistema d’empreses tecnològiques que poden complementar-se per realitzar projectes de gran calat.

10- Què recomanaries a un jove que vol entrar en aquest sector? Quines són les opcions de formació a Balears?

Un jove o una jove, no ho oblidem. Personalment, i és el que he recomanat al meu propi fill, crec que a hores d’ara un camí molt interessant és el de començar fent un FP de grau superior, per després decidir si s’opta o no per seguir estudis universitaris.
Per a la gent jove que sent passió per la informàtica trobar-se en un primer any de carrera amb les assignatures que conformen el pla d’estudis actual pot ser molt desmotivador. Aquest camí permet no perdre aquest talent en les seves etapes inicials i mitjançant les pràctiques en empreses veure una aplicació real del que s’està estudiant. Quan després es decideix seguir estudiant, ja sigui a temps complet o parcial encara que es trobi amb les mateixes assignatures ja es té una visió molt més definida del que és el treball informàtic i es pot veure com un pas més en la formació.

11- Hi ha algun llibre i / o pel · li / sèrie que t’han marcat / inspirat últimament en el teu treball? Per quina raó?

M’encanta llegir i hi ha una gran quantitat de llibres que m’han marcat personal i professionalment pel que em seria difícil triar un. Sòl publicar els títols dels que vaig llegint al meu compte de tuiter. Així que prefereixo donar-vos el nom de l’últim llibre que he llegit: “We have no idea: A Guide to the Unknown Universe” de Jorge Cham i Daniel Whteson. Per a mi és un llibre interessant perquè alhora que ens ensenya el que sabem d’univers ens està mostrant tot el que no sabem. És apassionant veure tot el que queda per entendre i descobrir i de l’altra ajuda a posar en perspectiva el nostre dia a dia comparat amb la magnitud del que ens envolta. Passió pel coneixement, pel descobriment i alhora una cura d’humilitat totalment recomanable.

Quant a Dr.TIC

Servei d'assessorament tecnològic per a empreses que volen obtenir una visió general del grau d'ús de les TIC al seu negoci i millorar la seva salut TIC.
Aquesta entrada ha estat publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Spam protection by WP Captcha-Free