Seminari de formació en competències digitals docents

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ofereix al professorat de primària i secundària en actiu participar en un seminari de formació en competències digitals del docent. El curs és totalment en línia, a través d’Internet, d’una durada de 30 hores i es realitza del 7 al 30 de novembre. S’emetrà un certificat de participació a tots aquells que hagin realitzat el seminari que podrà ser reconegut per la CAIB a través del tràmit de Reconeixement dels itineraris d’autoformació com a formació permanent del professorat.
La formació és gratuïta i s’ofereixen 20 places als docents de les Illes Balears per rigorós ordre d’inscripció. Si estau interessats, heu d’enviar un correu a decodecatalunya@gmail.com per reservar la plaça.

Les competències a adquirir són:

  • Disseny d’accions formatives (activitats, recursos i avaluació) aplicant metodologies innovadores amb l’ús de tecnologies digitals.
  • Comunicació i col·laboració utilitzant tecnologies digitals.
  • Desenvolupament de la identitat digital docent.
  • Organització i gestió la informació personal i col·lectiva.
  • Pràctica reflexiva sobre l’activitat professional aplicant les tecnologies digitals.
  • Incorporació de la competència digital dels estudiants en l’activitat educativa.

Trobareu més informació sobre el programa formatiu als arxius següents:

La formació per a docents en actiu que vos presenta la UOC s’emmarca en el projecte europeu DECODE (Desenvolupament de Competències en l’Era Digital), projecte finançat per Erasmus + que explora les competències que els professionals de l’educació necessiten per integrar la tecnologia a l’aula. L’objectiu principal del projecte és contribuir a la millora dels processos de digitalització de les escoles. A més de varis informes de recerca, el projecte desenvoluparà una sèrie de recursos de formació per a professionals de l’educació. Des de la UOC són responsables de dissenyar la proposta de formació i implementar-la.

El Consorci DECODE està compost per set socis de cinc països europeus diferents: Itàlia, Finlàndia, Romania, Espanya i Regne Unit. Aquests partners també portaran a terme la mateixa la proposta de formació durant el mes de novembre d’aquest any, en els seu respectius països.

L’objectiu de la formació és integrar i aplicar la competència digital docent metodològica . Es durà a terme de forma gratuïta i totalment en línia (entorn moodle) i es desenvoluparà durant un mes (novembre), amb una carrega de treball de 30h.

Es generarà un espai de reflexió i treball basat en la pràctica docent permetent assolir la competència digital als docents. Els participants de la formació tindran un paper actiu i realitzaran activitats col·laboratives.

Aquesta formació es fonamenta en l’aprenentatge basat en reptes que s’entén com una metodologia que involucra als participants en la definició d’una solució a una situació real i molt rellevant vinculada en el seu entorn, en aquest cas suposa el disseny, de forma col·laborativa, d’una situació d’aprenentatge aplicable a la pràctica docent dels participants.

Quant a Dr.TIC

Servei d'assessorament tecnològic per a empreses que volen obtenir una visió general del grau d'ús de les TIC al seu negoci i millorar la seva salut TIC.
Aquesta entrada ha estat publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Spam protection by WP Captcha-Free