Entrevistes TenTIC: David Martín, Bluekiri

David Martín

Avui entrevistam  David Martín, Chief Data Officer de Bluekiri, ha estat ponent a les nostres jornades de Blockchain de Menorca i de Mallorca. Especialitzat en solucions a empreses basades en Programari Lliure des dels 25 anys, acumula una gran experiència en diferents entorns, ja sigui en desenvolupament d’aplicacions complexes com en arquitectura de sistemes. Amb un peu a la capa tècnica, però mantenint sempre l’altre peu a la capa de negoci, actua d’interlocutor per entendre els problemes de les empreses i construir solucions tècniques de les mateixes. Sempre insisteix en la “alta disponibilitat”, “latències”, “alt rendiment

1. Durant la teva participació en les jornades sobre Blockchain ens vas comentar que en realitat en allò que estaves especialitzat era en intel·ligència artificial, big data i machine learning. Alguns entrevistats ja ens han explicat què és la intel·ligència artificial i el big data, però, què és el Machine Learning? Com ho apliques als negocis? Quins beneficis aporta a les empreses?
La intel·ligència artificial, en general, no és altra cosa que ensenyar una màquina a prendre decisions partint d’una sèrie d’informació que aprèn a interpretar. El que fem a l’equip d’R+D i Machine Learning és ensenyar a les màquines a prendre les millors decisions possibles en temps real per a milers i milers de transaccions per segon (una cosa que un humà seria impossible que fes), fent que el client que ens contracta sigui molt més rendible en el seu dia a dia.
Té moltes aplicacions. Pot servir per millorar els marges de benefici de la teva empresa, per reduir despeses, per predir situacions abans que ocorrin o per segmentar els teus clients, per exemple. Cada problemàtica té diferents formes d’afrontar-se per trobar la millor solució possible i maximitzar el benefici dels resultats. Aquí és on tenim una gran experiència en el meu equip.
 2. S’ha de ser una gran empresa per poder aplicar aquestes tecnologies per millorar la competitivitat dels negocis, o una pime típica de les Balears també ho pot implementar o contractar per què ho faci un tercer?

En absolut. L’avantatge de les (mal anomenades) “noves tecnologies” és que posen a l’abast de tothom la possibilitat d’explotar-les al nostre favor de manera molt senzilla. És més, precisament a les petites empreses és on més pot aportar la intel·ligència artificial, ja que a les grans empreses sol estar tot molt mesurat, molt estudiat (perquè té recursos per invertir-hi), en canvi a les PIMES hi ha moltes coses que poden ser millorades però no hi ha hagut temps ni capacitat de fer-ho o veure-ho.

Quan de sobte apliques millores automàtiques a una PIME és quan realment es pot veure el potencial de creixement de la mateixa.

Per això m’agrada publicar petites “píndoles” en forma de vídeos de tant en tant, per demostrar que aquests beneficis estan a l’abast de tots:

3. Quina tecnologia és necessària per desenvolupar projectes de Machine Learning?

Mai no m’ha agradat casar-me amb una tecnologia en concret. La meva principal feina és entendre un negoci, com pot millorar o resoldre un problema i després, quan ja tinc tota la informació, cercar quina tecnologia resol millor aquest problema.

Els informàtics en general tendim a intentar dominar alguna tecnologia i després voler resoldre-ho tot amb la tecnologia amb la qual ens sentim còmodes. Jo no opino que això sigui el correcte, la frase de “per qui té un martell, tot són claus” la utilitzo molt a les meves reunions, precisament per això.

En el meu equip no tenim barreres en aquest sentit. Ens agraden totes les tecnologies. Hem fet projectes en llenguatges com Python, Scala, Java. Hem utilitzat eines de Big Data com Spark, Storm, Kafka, Airflow, Neo4J (i podria seguir amb una llarga llista). Però el més important és que no sabem què utilitzarem en el següent projecte, perquè farem servir la tecnologia que millor resolgui la problemàtica que tinguem sobre la taula.
4.  Les solucions de Machine Learning poden ser estàndards o sempre han de ser a mida per a cada negoci?
Un vestit a mida sempre senti molt millor que un comprat en un gran establiment.
El Machine Learning pot resoldre moltes coses, fins i tot si s’utilitzen eines genèriques i sense aprofundir tècnicament en elles. Però el veritable potencial, on hi ha el valor diferencial, és quan tens un equip tècnic que és capaç d’entendre el que es vol aconseguir, entrar al detall i crear models entrenats específics per a resoldre aquest problema.
De fet, nosaltres vam arribar a dividir els problemes sempre en trossets petits i tenir petits models MOLT eficients per resoldre cada trosset del problema. D’aquesta manera, quan els posem tots a treballar en conjunt, el resultat és realment sorprenent.
5. Ara que ens preocupa tant l’ètica de les dades, posa’t el barret de consumidor i de ciutadà, com a consumidor i ciutadà creus que tenim dret a saber quins són els criteris dels algoritmes pels quals ens classifiquen, ens personalitzen productes o serveis o ens concedeixen préstecs o drets socials?
Sí, és obvi que hem de tenir tot el dret a saber què es fa amb les nostres dades. Però tampoc hem de caure en el parany que tothom farà coses molt dolentes amb les nostres dades o ens espiaran a les nits mentre sopam a casa per visitar una web.
Quan posem càmeres a les carreteres i gravem els cotxes que passen, la finalitat no és veure que na Pepita o en Joselito van a aquesta hora al gimnàs o surten tard de la feina. Ho fem per comptabilitzar el volum de cotxes que podem suportar en elles, a quina hora es saturen, quins recorreguts podríem oferir perquè a les sis de la tarda no s’organitzin grans cues.
Les empreses fan això en els seus negocis, posen “càmeres” a gravar aquestes dades i emmagatzemar-les en els seus DataLake, emmagatzemen informació per poder analitzar com oferir al client una millor experiència i oferir-la. Com reduir costos o millorar el nivell de qualitat del seu producte.
Afortunadament, el nou Reglament General de Protecció de Dades de la UE ara estableix un marc que facilita la protecció del consumidor i obliga les empreses a mantenir un escrupolós i adequat ús d’aquestes dades.
 6. Què opines sobre el projecte de bons socials que han implantat a la Xina, pel qual a través del reconeixement facial i un sistema de punts determina si són bons o dolents ciutadans?
Tots hem presenciat alguna vegada com una altra persona cometia una il·legalitat, alguna cosa irrespectuosa envers el medi ambient o ha posat en perill una altra persona pel seu comportament. Ara imaginem que tenim la tecnologia adequada per què cada vegada que es detecti una situació així, es pugui identificar i sancionar (si escau) a la persona que ha incomplert les regles.
Per desgràcia, la gent sol comportar-se de manera diferent quan sap que està sent observada. Si la tecnologia ajuda a que la gent es comporti millor pel bé comú, no ho veig malament.
Alerta, una altra forma és el “com” s’implementa aquesta tecnologia i fins a quins límits. Però aquí confio en les persones que treballen en els àmbits legals i /o polítics per què ho facin de la millor manera possible.
 7. Has intervingut en les nostres jornades de Blockchain per explicar-nos el funcionament d’aquesta xarxa de manera senzilla i va ser tot un encert, però no vas entrar a especificar quines aplicacions del blockchain podrien interessar a Logitravel Group, o a altres empreses per a les quals treballes o podries treballar, ens podries donar unes pinzellades de pràctiques factibles?
 
Blockchain té moltes vessants i usos possibles. Veurem a curt termini com diferents empreses l’utilitzen per millorar els seus serveis de manera que fa un temps ni tan sols s’hagués imaginat.
Amb els SmartContracts sobre Blockchain es podran comunicar les empreses d’una forma molt més fluïda per intercanviar serveis entre elles, donant al client cada vegada un servei més integral i competitiu.
A més, en termes de seguretat de les dades, identificació i autenticació de persones o esdeveniments, canviarà molt la forma de treballar i s’obren noves formes de fer les coses. Sens dubte, vénen temps molt entretinguts en aquesta àrea.
8. Logitravel Group està a l’avantguarda de les noves tendències en comercialització, l’any passat, durant el nostre Seminario INTO, el CEO de Roomdi (empresa pertanyent al grup) ens va explicar com utilitzant la IA per als algoritmes de venda i posicionament de producte i ofertes, us ha donat uns resultats increïbles. Per quines altres aplicacions utilitzau “intel·ligència artificial”?
Tota la intel·ligència que hem creat en el grup des del nostre equip (com ara els models de Roomdi que comentes), els vam crear sempre amb objectius concrets i mesurables. És la forma adequada de mesurar l’èxit de cada un d’ells per separat.
Efectivament hem creat models que resolen problemes molt diferents, posicionament, selecció de producte, preus dinàmics. Però també molts altres que tenen menys “visibilitat”, com categoritzar de forma dinàmica, decisions en temps real en base a prediccions, visors de Business Intelligence avançats, abaratiment de costos en processos repetitius i un llarg etcètera.
 9. La part del Call Center és un Departament important per a vosaltres i hem sentit a parlar d’un desenvolupament de xatbots, quins són els principals reptes de tal projecte?
La comunicació fluida amb el client és una cosa que tota empresa que doni servei final ha de cuidar i mimar. El client sempre ha de ser el millor atès possible i les eines de xatbot poden ajudar molt a que els clients se sentin més ben atesos cada vegada. Fer això requereix d’un coneixement i esforç important, ja que els nostres clients parlen molts idiomes, estan en moltes parts del món i compren coses molt diferents (venem vols, creuers, hotels, excursions, viatges complets …), per tant, fer un producte que estigui al nivell de qualitat que volem oferir en l’atenció als nostres clients no és senzill.
La solució passa per dividir el problema (de la mateixa manera que he explicat anteriorment amb els models d’IA) en petits trossets i realitzar petits assistents que entenguin i atenguin d’una forma adequada als clients de cada àrea. Un cop això estigui funcionant correctament, podrem englobar-ho tot en un gran “agent” que, amb una comunicació fluïda i natural, acompanyi al nostre client en la seva experiència amb nosaltres d’una forma agradable i eficient.
 10. Creus que la feina d’agent comercial per telèfon està amenaçada? Com es podria adaptar a les noves necessitats del mercat laboral una persona que té aquestes habilitats?
Tothom creu que si deixem que les màquines facin certes tasques, els humans es quedaran sense feina. Però no és així.
Sempre que em plantegen alguna cosa així demano un exercici de reflexió.
Quan va aparèixer per primera vegada un ascensor que, amb uns botons, pujava i baixava sense necessitat d’un ascensorista, segur que algun va posar el crit al cel dient que com  pujarien a aquesta màquina sense que un humà la controlés.
Els avions comercials i els militars fa ja molts anys que tenen sistemes autònoms de pilotatge, molts d’ells fins i tot més eficients que els humans, però seguim sense refiar-nos de pujar a un avió si no veiem un pilot en la seva cabina.
Afortunadament, ve una nova generació que està veient que els nous cotxes sense conductor són una cosa normal, són una cosa que en realitat quan eliminem certs tabús (creats sense gaire base científica), serà molt més segur i beneficiós per a la humanitat que ens portin vehicles autònoms d’un costat a un altre.
Però d’allò que no en tenc cap dubte és que seguirà havent-hi un lloc per als humans. Recorda que seguim sent els humans els que ensenyam a les màquines què volem fer, com volem que ho facin i de quina manera ho han de fer. Seguim necessitant talent humà per a les coses menys “automatitzables”. De fet, poden aparèixer noves professions com “professor d’atenció comercial per intel·ligències artificials”, per exemple.
 11. Quines altres professions estan amenaçades per la intel·ligència artificial i el Machine Learning?
Totes les tasques que puguin ser automatitzades o siguin repetitives són susceptibles a ser modificades. No necessàriament es veuran totes amenaçades, però sí que poden modificar-se de com les coneixem avui dia.
Com ja he comentat, al meu entendre els humans només haurien de conduir vehicles per esport i en circuits controlats. Els controladors aeris seran reemplaçats per sistemes autònoms. Cada vegada ens sembla menys estrany demanar un Big Mac en una pantalla en comptes de a una persona en un taulell. I els treballs que posen en risc les vides de les persones són cada vegada més propensos a ser substituïts per sistemes que els reemplacen. Ja ningú s’imagina un policia expert en explosius aproximant-se a un paquet sospitós posant en risc la seva integritat. No?
12. Tots els perfils professionals per treballar en una empresa com la vostra han de ser STEM? O pot haver-hi altres perfils, com quins?
En el meu equip hi ha un fort component científic, matemàtic i tecnològic, sense cap dubte. L’STEM és una cosa que va gairebé implícita en el nostre dia a dia. Però també és veritat que no cal entrar sent expert en totes les àrees. L’avantatge de tenir un equip multidisciplinari és que els coneixements estan molt ben distribuïts i el que més ens agrada és compartir aquest coneixement amb els altres, de manera que cada vegada que entra un nou membre a l’equip en molt poc temps acaba obtenint el nivell adequat per assumir els projectes que fem servir en el nostre dia a dia.
En qualsevol cas, sempre presumeixo que el meu únic superpoder és saber envoltar-me de gent molt bona (en totes les àrees) i fer treball en equip amb ells. Així, tots els perfils hi tenen cabuda.
 13. Ets un assidu dels Meet-Up, quins Meet-Ups t’aporten més i per què? ¿Ens podries explicar una mica qui participa i quins objectius tenen aquestes trobades?
En realitat no vaig a tants com m’agradaria. Però sempre he considerat que el coneixement ha de ser lliure i distribuir-se en tots els nivells possibles. Fa uns anys, ho fèiem amb comunitats de Programari Lliure, després es van posar de moda les quedades mogudes a través de xarxes socials i ara estan en auge els Meet-Ups. Però tot segueix sent el mateix, llocs on compartir coneixement amb altres que tenen les mateixes inquietuds que tu.
A Mallorca, d’aquells que he pogut assistir i donar-hi alguna xerrada , em quedo amb els PyData Mallorca, on se solen tractar temes molt interessants del món de Big Data i Machine Learning.
14. Hi ha algun llibre o peli/sèrie que t’hagin marcat/inspirat últimament en la teva feina? Per quina raó?
Amb uns 14 anys vaig llegir “El nom de la rosa” i segueix sent un dels meus llibres favorits. Les reflexions i deduccions que es fan durant la història són semblants als projectes que afronto en el meu dia a dia.

Em van agradar molt també llibres com “El metge”, “La catedral de la Mar”, “Els pilars de la terra” o “El jutge d’Egipte”. Veure les històries amb perspectiva sempre t’aporta punts de reflexió molt gratificants.

Tenc especial afecte a llibres com “El joc d’Ender”, “El marcià” o “El Criptonomicón”, on es barreja la fantasia i els detalls tècnics d’una manera molt elegant i creïble.

Quant a Dr.TIC

Servei d'assessorament tecnològic per a empreses que volen obtenir una visió general del grau d'ús de les TIC al seu negoci i millorar la seva salut TIC.
Aquesta entrada s'ha publicat en Big Data, Blockchain, Dr. TIC, Entrevistes, Intel·ligència artificial, Notícies, TenTIC i s'ha etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.