eWoman: dones d’èxit en l’entorn digital i tecnològic (I)

El Club Diario de Mallorca va ser dia 23 de novembre el lloc de trobada d’un excepcional elenc de dones que han destacat per la seva trajectòria professional en llocs professionals de tendència digital amb l’eWoman. Una jornada molt inspiradora i difícil de resumir, però ens quedarem amb algunes de les seves reflexions que ens han cridat més l’atenció i ho dividirem en 2 posts perquè no resulti tan llarg. Les ponents van ser:

 • María Gómez del Pozuelo, CEO Womenalia, Embaixadora d’eWoman. 
 • Arantxa Doncel, directora de Vendes d’Empreses d’Alacant i Illes Balears de Telefónica.
 • Marta Simonet, co-fundadora de Banquete de Ideas.
 • Verónica Rosselló, experta en comunicació corporativa. 
 • Mariana Muñoz, CEO de Terraza Balear.
 • María Alsina, directora territorial de CaixaBank a Balears.
 • Elena Carrillo, secretària Tècnica del Departament de Modernització i Funció Pública del Consell de Mallorca.
 • Usoa Arregui, Co-fundadora de DIFFERENT COACHES.
 • Laura Rampérez, CEO d’ Inturea.
 • María Ferrer, Directora de Diario de Mallorca.

 • María Ferrer:
 • Encara patim la manca d’igualtat en l’entorn laboral: Queda molt per recórrer.
 • Maria Alsina:
 • Millor parlar de diversitat que de gènere perquè ens enriqueix.  Les dones pensam que la maternitat és un problema per l’empresa i no sempre és així. Ens pensam que no podem arribar a tot i postposam tenir fills per la carrera professional. La meva empresa apostà per mi estant embarassada.  La clau està en trobar el talent, cercar els millors sense tenir en compte qüestions como el gènere, ja que ens complementam. A Caixabank tenim un pla estratègic per cercar els millors professionals siguin home/dona. El 35% de les posicions directives de la nostra empresa són dones. La diversitat és fonamental, és necessària, però ha de ser una qüestió de meritocràcia, no de quota. Ens està funcionant molt bé el mentoring, on homes i dones mentoritzen la resta de personal i serveix per donar-nos una empenta els uns als altres.  Cercam que aquesta base de dones amb talent que tenim surtin, acompanyar-les, seguir-les i ajudar-les. Més de conciliació hauríem de parlar de corresponsabilitat. A Caixabank treballam per trencar els límits de cristall que ens auto-imposam les dones. No cream ni programes ni productes específics per dones. Hem obert oficines espais store amb horari partit, on els nens poden jugar, etc…  També hem creat microcrèdits per emprendre sense aval: el 40% dels destinaris són dones, que tenen menys risc de morositat i un comportament financer més responsable: les dones som les que gestionam les finances familiars i solem prendre la decisió final de compra, tenim una manera de veure les coses i d’implicar-nos, quan començam una cosa ho donam tot.
 • Arantxa Doncel:
 • M’han definit com: entrega, intensitat i passió. Quan vingui l’oportunitat que ens agafi treballant intensament. Has de tenir sempre coherència amb tu mateixa i aconseguir transmetre-ho i sentir-t’hi còmoda. Hem de ser com els Pokémon, cal evolucionar, no quedar-se aturats, encara que de vegades ens equivoquem, mantenint la il·lusió i les ganes. Al llarg de la meva carrera he tengut la sort de trobar persones que van creure en mi (més que jo mateixa) i em van empènyer Posa passió i entrega a tot el que facis, i confiau en vosaltres mateixes i les vostres aptituds. Però sempre ajudarà tenir un entorn favorable de creixement professional i personal per no quedar-nos en el camí.  A la Fundació Telefònica tenim iniciatives  per l’emprenedoria:  animam a joves i universitàries a emprendre de 14- 21 anys.; Talentum startups; Wayra Open future.
 • Elena Carrillo:
 • Encara ens queda camí per assolir la igualtat.  Tot i la llei d’igualtat i la llei de conciliació, encara són les dones les que solen agafar-se més excedències.. corresponsabilitat, hauríem d’arribar a igualar el permís de maternitat amb el de paternitat. A l’administració per fomentar la igualtat, se sol·licita a les empreses licitadores que tinguin plans d’igualtat o un percentatge de dones en la seva plantilla. La conciliació entre vida familiar i laboral es més fàcil a l’administració pública que a la empresa privada, principalment per l’horari. Que determinats càrrecs, sobretot de llocs directius, estiguin ocupats per homes, és un clar exemple de masclisme. Al Consell també les dones són minoria en alguns departaments i als sindicats tenen representació minoritària. Encara existeixen els “límits de cristall” que ens imposam per créixer laboralment i el “terra enganxós” que vivim amb la maternitat. Només el 25% dels estudiants d’enginyeria són dones. Falta conscienciació, segueixen els esteoreotips: queda molt per fer mentre seguim escoltant que les dones no opten a càrrecs de responsabilitat perquè la seva “il·lusió” i “objectiu” és dedicar-se a la maternitat.
 • María Gómez del Pozuelo:
 • Les dones estam en el millor moment de la història, la digitalització i la tecnologia ha canviat la nostra manera de viure, fer negocis,  comunicar-nos, emprendre, etc… estam fent feina juntes 4 generacions diferents (de becàries a dones encara no jubilades). Les dones som les que compram, decidim, gestionam… ens necessiten a les empreses per tenir més productivitat. Cal integrar més a la dona en la societat, per la nostra professionalitat, la nostra capacitat de treball, la nostra efectivitat. El 100% de nosaltres volem ser feliços però la felicitat no és tangible. Cal fer tangibles els somnis: definir temps, pressupost i mesurar-los i anar complint objectius, fites  per ser feliç. Les 5 claus de l’èxit: salut, família, espiritualitat, formació professional i professió. El primer ha de ser la salut. És fonamental estar a les xarxes socials, vos hi cercaran i hi heu de ser (LinkedIn)…escriure al blog, tenir perserverància, posar passió i amor en el que fas, i que sigui alguna cosa que t’umpli, seguir lluitant pels teus somnis.

 

 

Quant a Dr.TIC

Servei d'assessorament tecnològic per a empreses que volen obtenir una visió general del grau d'ús de les TIC al seu negoci i millorar la seva salut TIC.
Aquesta entrada ha estat publicada en Dr. TIC, Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Spam protection by WP Captcha-Free