Entrevistes TenTIC: Eduardo García,

 

Eduardo García (Red Eléctrica de España)

En el marc del nostre projecte Ten TIC, tendències de futur en les TIC, realitzam una sèrie d’entrevistes a experts de cadascuna d’aquestes 10 tendències tecnològiques destacades amb l’objectiu de donar-les a conèixer i veure com ens afectaran al nostre dia a dia.

Avui és el torn d’ Eduardo García, cap del Departament de Xarxes Intel·ligents de Red Eléctrica de España (REE) que recentment va afirmar en una entrevista que “la integració de les TIC a tota la cadena de valor del sector energètic suposa una revolució”.

I ens agradaria aprofundir també en diferents aspectes relacionats amb els seus projectes, la seva visió, i saber com avui es prenen les mesures que permetran futurs desenvolupaments i com afectaran a les empreses i els ciutadans.

1.- Quina és la relació entre smart grids (xarxes elèctriques intel·ligents) i smart cities? 

Les smart cities són fruit, entre altres coses, d’un desenvolupament intel·ligent de la xarxa elèctrica a les ciutats. Diria que estan íntimament lligades, i que la ciutat intel·ligent no es podria concebre sense una xarxa elèctrica intel·ligent, amb unes infraestructures que siguin sostenibles econòmica i mediambientalment, i pensades per servir al ciutadà de la manera més eficient i senzill.

2.- En l’entrevista anteriorment esmentada comenta que “l’aparició de nous serveis i models de negoci associats al subministrament i consum d’electricitat pot ser un altre dels factors que impactin directament en la concepció de les xarxes, tal qual les coneixem avui.” Ens podria indicar concretament en quins serveis o model de negoci està pensant?

Estic pensant en els nous serveis derivats de les possibilitats que els comptadors intel·ligents introduiran a les nostres llars i empreses. Fins fa poc, els ciutadans érem mers consumidors d’energia, sense cap interactuació amb el sistema, llevat de la de pagar la factura cada mes al nostre subministrador. Ara, els comptadors intel·ligents i els diferents models de tarificació obren tot un ventall de possibilitats, ens converteixen en subjectes actius per al sistema, podem decidir com gestionem l’energia que consumim. Com d’eficients arribem a ser dependrà, en gran part, de nosaltres.

3.- Creu que és possible “la revolució triple zero: zero contaminació atmosfèrica, zero contaminació acústica, zero agressiva amb el planeta que ens acull” en un món on la producció tecnològica en si resulta de les més contaminants amb minerals com el cadmi i el beril·li que es fan servir per als circuits integrats?

És clar que crec que és possible. Ha de ser el nostre objectiu. I pel nostre, em refereixo a tota la societat. No dic que s’aconsegueixi d’un any per l’altre, però acords com els signats a París fruit de la COP21 són un clar exemple de la tendència que hem de seguir. Si fa pocs anys tots els trens funcionaven moguts per carbó i fusta, i ara són propulsats majoritàriament per energia elèctrica, per què no aplicar aquest paradigma a totes les modalitats de mobilitat? Almenys, a Red Eléctrica, estem determinats a aportar el nostre granet de sorra a aquesta revolució triple zero.

4.- Tesla Motors ha presentat el seu Tesla Model 3, un dels cotxes més esperats que compta ja amb més de 130.000 reserves abans fins i tot de conèixer-lo. Als EUA i Austràlia s’han format llargues cues per fer-se amb un, i això que no es començarà a produir fins al 2017 (arribarà a Europa el 2018) .També comenta que Red Eléctrica ja està preparada per acollir a 7 milions de vehicles elèctrics Creu que els veurem cada vegada més implantats a les Illes Balears? Com creu que canviarà això el mercat de l’automoció i tota la cadena de valor del sector del transport, logística, rent a car …? Com s’hauran d’adaptar, per exemple les gasolineres, es transformaran per oferir recàrrega elèctrica, sumant-se als que ja hi ha promoguts sobretot per les institucions públiques?

Que el vehicle elèctric ha arribat per quedar és un fet. Les dades de matriculacions en els últims mesos presenten increments molt importants, per sobre del 150% en els primers 5 mesos d’aquest any, respecte al mateix període de l’any passat. El sistema elèctric està preparat per a assimilar un creixement important del parc de vehicles elèctrics, tant en termes de potència com d’energia. Les illes, sens dubte, són un lloc idoni per a la seva expansió i, espero que amb l’impuls que se li està donant per part de l’administració, es realitzi de forma gradual i sense pausa. El desplegament d’infraestructures de càrrega en l’àmbit públic és molt important, a causa del gran volum de visitants que acollim: hotels, restaurants, centres comercials, zones d’oci i platja … Són punts on no podem “fallar” a l’usuari del vehicle elèctric. El desenvolupament de les electrolineres ho veig més llunyà. Al meu entendre, emprenem primer la càrrega lenta i semiràpida (tant en punts privats com públics), i després anem al desplegament de punts de recàrrega ràpida.

5.- Els cotxes elèctrics també seran implantats a l’empresa per al personal de manteniment. Com ha estat el procés per a prendre aquesta decisió i com mesuraran l’impacte d’aquesta innovació dins de la pròpia empresa?

De moment, hem implementat un pla de mobilitat elèctrica amb la instal·lació de 157 punts de càrrega als nostres centres de treball, que donen la possibilitat de l’ús de vehicles elèctrics a tots els directius de la companyia. El segon pas ha estat la implantació d’un servei de mobilitat elèctrica, mitjançant el qual els empleats poden disposar d’aquests vehicles per als seus desplaçaments en el dia a dia. L’ estudi per la implantació del vehicle elèctric en l’actividad de manteniment és un projecte que està en curs. Mesurem variables relacionades amb la longitud de trajectes, temps de treball en cada ubicació i naturalesa dels desplaçaments, i ho estem circumscrivint a l’àmbit de les illes. És on creiem que pot tenir més sentit i el camp de proves ideal perquè el model que es determini pugui ser posteriorment exportable a altres territoris.

6.- El seu departament de Xarxes Intel·ligents, també s’encarrega dels sistemes de predicció de la demanda. ¿Big Data? Quines són les variables que analitzen i com relacionen unes variables amb les altres? Quina tecnologia utilitzen per realitzar aquests models de predicció? En funció dels resultats, ens pot posar un exemple de les polítiques empresarials que apliquen. Com es poden beneficiar els consumidors?

El nostre departament participa en projectes relacionats amb previsió de demanda. Ara, sense anar més lluny, treballem en predicció de demanda associada al vehicle elèctric. El Centre de Control de Vehicle Elèctric (CECOVEL) és l’aposta de Red Eléctrica per una infraestructura pionera al món que es dediqui a monitoritzar en temps real la demanda associada a aquest vehicle. Una part molt important del desenvolupament d’aquest projecte són els algoritmes de predicció d’aquest tipus de demanda. Però, de fet, vam realitzar projectes relacionats amb la previsió de demanda en l’àmbit nacional des de fa més de 20 anys.

7.- La ciberseguretat és fonamental per garantir la fiabilitat dels sistemes de xarxes. Ens pot explicar de quina manera Red Eléctrica està preparat davant d’un possible ciberatac?

La veritat és que no puc donar-los detalls de com ens preparem per a aquest tipus de contingències per raons òbvies. El que sí puc assegurar-los és que el risc zero no existeix, la seguretat plena tampoc i que tota precaució és poca. Cap organització està lliure de poder ser atacada i com a infraestructura crítica que som en l’àmbit nacional, posem tots els mitjans de què disposem per evitar aquest tipus de situacions.

8.- A la seva Web, Endesa ens presenta el comptador intel·ligent Quin serà el seu paper en el futur de l’Internet de les Coses a part de visualitzar el consum, quins serveis o models de negoci es podrien arribar a oferir als ciutadans i empreses? Ens pot posar un exemple, de què li pot costar a una llar “tipus” o a una pime “tipus” adaptar-se al “consum intel·ligent” i què pot estalviar amb això. Què necessita implantar?

Des del punt de vista de Xarxa Elèctrica, com a transportista i operador del sistema elèctric nacional, la nostra responsabilitat és la qualitat i seguretat de subministrament, perquè la resta d’actors del sistema tinguin accés a l’energia. Dit això, la digitalització de les llars i empreses és un pas importantíssim a l’hora de consumir productes i serveis, i cada vegada ho serà més. Més enllà d’aquesta reflexió, a mi, com a consumidor final d’energia i de serveis associats a la mateixa, m’agradaria que la digitalització suposés, també en aquest camp, un salt qualitatiu en la meva manera de vida. Considero que aquesta és una pregunta que han de respondre els comercialitzadors d’energia, els que tenen perfectament desenvolupat un model de negoci al respecte, amb els costos associats per als usuaris que vulguin adherir-s’hi.

9.- Què aconsellaria a un jove que es vol preparar per al mercat laboral en l’àmbit smart cities, que estudiï smart grid o analista digital?

En l’àmbit tècnic, li recomanaria l’enginyeria industrial, de telecomunicacions o informàtica (com és el meu cas). I, addicionalment, li diria que desenvolupa en profunditat les habilitats relacionades amb la comunicació, l’empatia i les relacions interpersonals en l’àmbit professional: una de les barreres que hem de superar contínuament en el camp de l’energia -i crec que en molts altres- és la de saber explicar bé en què consisteix el nostre treball, els seus beneficis per a la societat i els riscos que comporta no escometre determinades iniciatives ara que poden tenir un cost irremeiable per a generacions futures. Han de ser persones responsables, equilibrades i amb esperit dialogant.

10.- Ens pot recomanar una pel·lícula que l’hagi inspirat a la feina?

A la meva feina i a la meva vida, més que una pel·lícula, li diria que m’han inspirat actituds o persones. En aquest cas, la meva família és, sense cap dubte, la meva font d’inspiració. Sense l’educació, amor i suport que em van prestar i em segueixen prestant afortunadament, mai podria haver-me dedicat a la meva professió. A més, el treball en equip és fonamental per aconseguir els objectius que et marxes i no hi ha res impossible si es persegueix amb determinació, entrenament i una forta motivació: potser Invictus és un bon resum de tot això.

11.- Ens pot recomanar un llibre que expliqui part del que està fent?

La tercera revolución industrial, de Jeremy Rifkin.

 

 

 

Quant a Dr.TIC

Servei d'assessorament tecnològic per a empreses que volen obtenir una visió general del grau d'ús de les TIC al seu negoci i millorar la seva salut TIC.
Aquesta entrada ha estat publicada en Big Data, Entrevistes, Internet de les coses, Smartcities, TenTIC. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Spam protection by WP Captcha-Free